Gelatinepudding van bramen

145 MIN
4 personen
Gelatinepudding van bramen

Deze gelatinepudding met bramen ziet er misschien wat retro uit, maar daarom niet minder lekker! Een origineel dessertje.

Ingrediënten

  • 350 g braambessen
  • 3 blaadjes gelatine
  • 120 ml appelsap
  • 250 ml rode wijn
  • 50 g suiker

BEREIDING

  1. Doe het appelsap samen met evenveel water in een kommetje. Week hierin 5 minuten de gelatine.
  2. Breng ondertussen op een hoog vuur de wijn en de suiker aan de kook in een steelpan. Roer regelmatig om zodat de suiker oplost.
  3. Knijp de gelatine uit en bewaar het weekvocht. Los de gelatine op in de warme wijn en roer er geleidelijk het weekvocht door. Zet de pan in ijswater en blijf 5 minuten roeren tot het mengsel koud is.
  4. Roer er 300 gram bramen door en schenk het geheel in een diepe, metalen ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en zet minstens 2 uur in de koelkast tot het stijf is.
  5. Haal de gelatine uit de schaal en snijd in plakjes. Verdeel over de borden en werk af met de rest van de bramen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 169.09 kcal
Koolhydraten 22.97 g
waarvan suikers 21.48 g
Vet 0.88 g
waarvan verzadigd 0.09 g
Proteïnen 2.56 g
Vezels 4.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin