Gegrilde heek met sperziebonen en amandelen

20 MIN
2 personen
Gegrilde heek met sperziebonen en amandelen

Een gegrild stukje vis dat smaakt altijd, maar de échte ster van deze maaltijd zijn de sperzieboontjes in combinatie met gebakken amandelschilfers en citroen. Verrassend, niet moeilijk om te maken en lekker licht, zo hebben we het graag!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 200 g sperziebonen
  • 2 heekfilets, met vel
  • ½ citroen
  • 2 el amandelschilfers
  • 1 el boter
  • 3 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Verwijder de uiteinden van de sperzieboontjes. Kook ze 5 minuten in gezouten water. Giet af.
  3. Dep de heekfilets droog en bestuif ze met de bloem. Besprenkel ze dan met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan. Wanneer de grillpan goed warm is, bak de heekfilets, met de velkant eerst. Laat ongeveer 2 minuten bakken per kant. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Pers het sap van de citroen. Smelt de boter in een pan en voeg de amandelschilfers toe. Blijf roeren tot de amandelen beginnen te kleuren. Schenk er dan het citroensap bij. Let op, het kan wat gaan spatten. Schep de gekookte sperziebonen door het mengsel.
  5. Serveer de gegrilde heekfilets met de sperzieboontjes en de geroosterde aardappelen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 688.04 kcal
Koolhydraten 47.76 g
waarvan suikers 3.36 g
Vet 38.56 g
waarvan verzadigd 8.51 g
Proteïnen 34.38 g
Vezels 10.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin