Slavink met zoete aardappelpuree en boontjes met muntvinaigrette

25 MIN
2 personen
Slavink met zoete aardappelpuree en boontjes met muntvinaigrette

Een beetje klassiek en een beetje origineel... en het werkt wonderwel! Ontdek dit verrassende gerechtje: een lekker slavink met daarbij zoete aardappelpuree, originele boontjes met muntvinaigrette en veldsla. Hiermee maak je het hele gezin blij!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 slavinken
  • 400 g sperziebonen
  • 1 sjalot
  • 10 g munt
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl suiker
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de slavinken rondom goudbruin. Laat ze dan nog 15 minuten verder garen op een matig vuur. Draai regelmatig om.
  3. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de boontjes 6-7 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  4. Snij de sjalot fijn. Hak de munt fijn. Doe in een kommetje, samen met de mosterd, wittewijnazijn en suiker. Meng goed en voeg dan straalsgewijs de extra vierge olijfolie toe, terwijl je heel de tijd roert. Kruid met peper en zout. Dit is de muntvinaigrette. Meng de boontjes met de vinaigrette.
  5. Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout.
  6. Schep de zoete aardappelpuree op de borden. Leg er de slavink bij. Schep er de boontjes in muntvinaigrette bij en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 689.89 kcal
Koolhydraten 35.69 g
waarvan suikers 14.64 g
Vet 47.27 g
waarvan verzadigd 11.91 g
Proteïnen 30.97 g
Vezels 8.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin