Geflambeerde ananas met kokosijs

25 MIN
4 personen
Geflambeerde ananas met kokosijs

Op zoek naar een lekker feestelijk en exotisch dessertje? Maak eens met rum geflambeerde verse ananas! Schep er een bolletje kokos- of vanilleijs bij en smullen maar. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 1 ananas
  • 4 bollen vanille-ijs, kokos
  • 3 el boter
  • 3 el bruine suiker, licht
  • 4 el rum
  • 1 el kokosrasp
  • 1 takje munt

BEREIDING

  1. Schil en snij de ananas in blokjes.
  2. Smelt de boter in een pan. Voeg de lichtbruine suiker toe en laat even smelten. Voeg de blokjes ananas toe en laat ze bakken tot ze lichtjes bruin beginnen te kleuren.
  3. Voeg de rum toe en laat kort opwarmen. Flambeer de ananas, weg van de dampkap. Laat uitbranden en schep nog eens goed om.
  4. Serveer de gebakken ananas met een bolletje kokosijs. Strooi er kokosrasp over en werk af met een blaadje munt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 411.46 kcal
Koolhydraten 48.27 g
waarvan suikers 45.55 g
Vet 18.43 g
waarvan verzadigd 12.2 g
Proteïnen 3.17 g
Vezels 3.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin