Bladerdeegtaartje met witte beuling en abrikozen

40 MIN
4 personen
Bladerdeegtaartje met witte beuling en abrikozen

Een originele manier om witte beuling klaar te maken: in een lekker hartig bladerdeegtaartje met abrikozen erbij. Moet je eens proberen!

Ingrediënten

  • 4 witte pensen
  • 300 g bladerdeeg
  • 1 blik abrikoos
  • 1 el amandelschilfer
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 5 ml olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg het bladerdeeg in een grote bakvorm op bakpapier. Druk het goed tegen de zijkanten aan, laat het een beetje over de rand heen hangen.
  3. Bak de pensen kort aan beide kanten in een beetje olijfolie.
  4. Laat de abrikozen uitlekken. Snijd elke halve abrikoos nog eens in twee gelijke stukken.
  5. Schik de plakjes worst en de abrikozen afwisselend als dakpannetjes op het bladerdeeg. Bestrijk de deegrandjes met eidooier. Zet de quiche 20 minuten in de oven op 200° C.
  6. Rooster de amandelschilfers in een pan met, zonder vetstof. Strooi ze over de quiche, serveer warm of lauw.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 699.99 kcal
Koolhydraten 37.52 g
waarvan suikers 11.23 g
Vet 48.82 g
waarvan verzadigd 17.1 g
Proteïnen 22.24 g
Vezels 1.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin