Aardbeientaart

55 MIN
8 personen
Aardbeientaart

Je kan nu eens werkelijk iedereen blij maken met een prachtige aardbeientaart. Zo gemakkelijk en toch zo feestelijk. De taart vullen we met aardbeien en slagroom op smaak gebracht met vlierbloesemlikeur. Lekker!

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 200 g suiker
  • 2 el poedersuiker
  • 5 eieren
  • 300 ml room
  • 30 ml vlierbloesemlikeur
  • boter

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Klop de eieren op met de suiker met een mixer tot een hele luchtige massa. Zeef er de bloem bij en spatel voorzichtig door het luchtige beslag.
  3. Beboter en bebloem een ronde bakvorm en schep er het beslag in. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
  4. Snij de aardbeien in stukjes. Meng de vlierbloesemlikeur met 2 el water. Meng de room met de poedersuiker en klop in stijve pieken.
  5. Ontvorm de biscuit en laat even afkoelen. Snij in 3 gelijke plakken. Besprenkel de biscuit met de vlierbloesemlikeur. Bestrijk elke plak met slagroom en verdeel er wat aardbeien over. Leg er een volgende plak op en herhaal. Werk de bovenkant af met slagroom en de rest van de aardbeien. Decoreer met bloemetjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 376.43 kcal
Koolhydraten 52.51 g
waarvan suikers 35.29 g
Vet 16.06 g
waarvan verzadigd 8.88 g
Proteïnen 3.9 g
Vezels 1.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin