Een goed voorbereid kok is er twee waard, of kan toch op z'n minst dubbel zo snel koken! De kooktijd die we bij onze recepten aangeven, is een gemiddelde. Een beginnende kok zal er wat langer over doen, ervaren hobbykoks zullen de gerechten zelfs sneller op tafel toveren.

Toch zijn er enkele 'tricks' die je kan toepassen, zodat jij ook in no time onze lekkere maaltijden kan klaarmaken. We geven je enkele tips mee van onze chefs!

Zo kook je snel en efficiënt - 15gram Foodbox

  1. Lees je recept altijd eens helemaal door, voor je eraan begint. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

  2. Ga de ingrediëntenlijst af, en zet alles klaar. Juist afgewogen en afgemeten, groenten gewassen. Vlees mag je gerust een half uurtje op voorhand uit de koeling halen. Vis zet je klaar in de koelkast. Heb je een 15gram Foodbox? Handig, want dan zitten alle ingrediënten al klaar bij mekaar in een doosje!

  3. Leg al het materiaal dat je zal nodig hebben klaar. Een uitgebreide materiaallijst vind je hier.

  4. Zorg dat je messen scherp zijn. Een scherp mes snijdt beter en sneller. Botte messen zijn bovendien erg gevaarlijk.

  5. Vul je waterkoker alvast met water en laat het water koken. Als je dan heet water nodig hebt, is het zo klaar. Verwarm je oven voor, als het recept dat vraagt.

  6. Zet een afvalbakje klaar, dan hoef je niet telkens weer naar de vuilbak te lopen.

  7. Volg de recepten stap voor stap. Onze 15gram Foodbox recepten zijn zo geschreven, dat je geen tijd verliest. De ingrediënten staan ook in volgorde van gebruik.

  8. Staat er iets op het vuur of zit er iets in de oven en heb je even geen werk? Kuis je keuken al een beetje op. Zorg dat je tijdens het koken ook altijd een sopje hebt klaarstaan in de wasbak, dan kan je materiaal snel afwassen en meteen weer gebruiken.


Veel plezier met koken en geniet van je heerlijke zelfbereide maaltijd achteraf!

Zo kook je snel en efficiënt - 15gram Foodbox