Vanille-ijs met chocoladesaus en banaan

15 MIN
4 personen
Vanille-ijs met chocoladesaus en banaan

Chocolade en banaan, het is een heerlijke combinatie! Lekker dus ook in deze luxueuze ijscoupe. Genieten voor jong en oud!

Ingrediënten

  • 2 bananen, in schijfjes
  • 25 g hazelnoten
  • 60 g chocolade
  • 300 ml magere melk
  • 120 ml vanille-ijs

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Rooster de hazelnoten enkele minuutjes goudbruin in de oven. Hak ze daarna in stukjes.
  3. Doe de chocolade met de melk in een sauspannetje. Laat zachtjes smelten tot een glad geheel. Haal de pan van het vuur.
  4. Verdeel het vanille-ijs over de kommetjes. Verdeel hierover de schijfjes banaan en giet er de chocoladesaus over. Werk af met de hazelnoten en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 267.84 kcal
Koolhydraten 30.13 g
waarvan suikers 29.31 g
Vet 13.36 g
waarvan verzadigd 6.22 g
Proteïnen 6.19 g
Vezels 1.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin