Gemakkelijk bananen-chocolade ijs

15 MIN
4 personen
Gemakkelijk bananen-chocolade ijs

Dit lactose-vrije ijsje kan je makkelijk zelf maken, zonder ijsmachine. De combinatie pinda, banaan en chocolade valt altijd in de smaak, ook bij de kinderen. Een heerlijk verfrissend dessert of vier-uurtje!

Ingrediënten

  • 4 bananen, rijpe
  • 2 el pindakaas
  • 25 g cacaopoeder
  • 50 g fondantchocolade
  • 4 ijshoorns

BEREIDING

  1. Snij de bananen in plakjes en vries ze in.
  2. Hak de chocolade grof. Doe de diepgevroren bananenplakjes, het cacaopoeder en de pindakaas in een krachtige blender tot je de textuur van ijsroom hebt. Schep uit de blender en spatel er de stukjes chocolade door.
  3. Vries eventueel nog even in tot schepbaar ijs en serveer op ijshoorntjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 248.12 kcal
Koolhydraten 32.15 g
waarvan suikers 30.38 g
Vet 9.82 g
waarvan verzadigd 4.03 g
Proteïnen 5.41 g
Vezels 5.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin