Op 7 juli is het wereld chocoladedag! Dit jaar zijn we goed voorbereid, en hebben we een heerlijk chocoladereceptje op de planning staan om onze collega’s mee te verwennen, heerlijk!

Waarom wordt juist – putje zomer nota bene – op 7 juli wereld chocoladedag gevierd? Wel, het is op 7 juli 1550 dat chocolade voor de eerste keer geïntroduceerd werd in Europa. Het was ontdekkingsreiziger Cortés die cacao meebracht uit Zuid-Amerika. Eerst werd de cacao enkel gebruikt om er cacaodrank mee te maken, naar het ‘recept’ van de Azteken. Zij maakten ‘xocoatl’, met cacao, chilipeper en vanille. In Europa werd de chilipeper vervangen door suiker. Het was pas in de 19de eeuw dat de chocolade werd ‘uitgevonden’, zoals wij ‘m in zijn huidige vorm kennen: het was de Nederlander Casparus Van Houten die ontdekte dat hij vet uit de cacaobonen kon persen, en dit de juiste consistentie aan chocolade gaf, zodat hij kon stollen en opnieuw smelten…

Zo, en na een klein geschiedenislesje is het dringend tijd om zelf aan de slag te gaan! We maken ‘brookies’, dat is een heerlijke samensmelting (ja ja, letterlijk), tussen het klassieke ‘chocolate chip cookie’ en brownies. Het resultaat is een zalig chocoladekoekje: krokant en bros aan de buitenkant, zacht en ‘chewy’ aan de binnenkant. Heerlijk om een glaasje ijskoude melk te dumpen! En het is ook nog eens heel gemakkelijk om te maken! Ontdek het recept hier.

Brookies (brownie cookies)
Brookies (brownie cookies)


Nog meer chocolade verwennerijen ontdek je hier:


Chocoladetruffels


Chocoladetruffels
Chocoladetruffels, die kan je gemakkelijk ook zelf maken! Voeg een drupje likeur naar eigen smaak toe, zoals whiskey, Cointreau of zoals hier met cognac. Bekijk recept



Wafels op een stokje


Wafels op een stokje
Wafels op een stokje presenteren niet alleen mooi, ze zijn ook om van te smullen. Afgewerkt met gesmolten chocolade, verkruimelde frambozen en pistachenoten. Mmmm ! Bekijk recept



Kaastaart met witte chocolade


Kaastaart met witte chocolade
Fan van kaastaart en van witte chocolade? Dan is deze heerlijke 'no bake' taart met een speculoosbodem en een vulling van roomkaas en witte chocolade, afgewerkt met zeste van limoen zeker en vast iets voor jou! Bekijk recept



Chocolade-pinda mugcake


Chocolade-pinda mugcake
Deze chocolade-pinda mugcake is zoals een lekkere snickers. Heerlijk met stukjes pinda voor een crunchy effect. Je maakt dit zoete dessert makkelijk en snel! Bekijk recept



Chocolademacarons met zoute karamel


Chocolademacarons met zoute karamel
Chocolademacarons met zoute karamel zijn een echte verwennerij. Het vergt wat oefening om de koekjes te leren bakken, maar het resultaat is onweerstaanbaar. Bekijk recept



Avocado chocolade brownie


Avocado chocolade brownie
Een lekker lichte brownie, met een originele twist: met avocado. Of hoe een dessertje toch nog lekker gezond kan zijn! Bekijk recept



Gemakkelijk bananen-chocolade ijs


Gemakkelijk bananen-chocolade ijs
Dit lactose-vrije ijsje kan je makkelijk zelf maken, zonder ijsmachine. De combinatie pinda, banaan en chocolade valt altijd in de smaak, ook bij de kinderen. Een heerlijk verfrissend dessert of vier-uurtje! Bekijk recept



Zelfgemaakte ferrero rochers


Zelfgemaakte ferrero rochers
Ferrero rochers? Die maak je toch gewoon zelf! Probeer het zeker eens en oogst complimentjes aan de (feest)tafel! Bekijk recept



Chocolate chip cookies


Chocolate chip cookies
Het recept voor de Amerikaanse klassieker: Chocolate chip cookies. Serveer ze met een glas koude melk erbij! Bekijk recept



Vanille-ijs met chocoladesaus en banaan


Vanille-ijs met chocoladesaus en banaan
Chocolade en banaan, het is een heerlijke combinatie! Lekker dus ook in deze luxueuze ijscoupe. Genieten voor jong en oud! Bekijk recept