Aardbeien en rabarber taart

25 MIN
8 porties
Aardbeien en rabarber taart

Een zalige taart met sappig zomerfruit: aardbeien en rabarber. Serveer met een bolletje vanille-ijs, heerlijk!

Ingrediënten

  • 2 vellen kruimeldeeg
  • 5 stengels rabarber, in blokjes
  • 250 g aardbeien, in plakjes
  • 2 zakjes vanillesuiker

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Snijd 1 kruimeldeegbodem in lange repen.
  3. Meng in een grote schaal de rabarber met de aardbeien en de vanillesuiker.
  4. Leg één taartbodem in een ronde ovenschaal en vul met het fruitmengsel. Druk goed aan en leg de kruimeldeegrepen kruiselings over het fruit.
  5. Zet de taart 20 minuten in de oven tot de taart goudbruin en knapperig is. Laat afkoelen en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 242.7 kcal
Koolhydraten 27.54 g
waarvan suikers 3.78 g
Vet 12.16 g
waarvan verzadigd 5 g
Proteïnen 3.85 g
Vezels 1.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin