Pittige bloody mary granita

30 MIN
4 personen
Pittige bloody mary granita

Ontdek deze creatieve manier om een bloody mary te presenteren, in de vorm van een granita, een eenvoudige tomatensorbet eigenlijk. Origineel!

Ingrediënten

  • 800 g tomaten, gepeld, ontpit en in blokjes
  • 1 komkommer, geschild, ontpit en in blokjes
  • 4 stengels selder
  • 4 el citroensap
  • 500 ml tomatensap
  • 120 ml wodka
  • 2 kl worcestershiresaus
  • enkele druppels tabasco
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Leg de tomaat- en komkommerblokjes in een schaal en zet 30 minuten in de diepvries.
  2. Doe de bevroren groenten in een blender en schenk er het tomatensap, citroensap, enkele druppels tabasco en de worcestershiresaus over. Kruid met peper en zout. Mix alles fijn. Voeg er dan de wodka aan toe en mix nog een keer.
  3. Verdeel de bloody mary over 4 glazen en garneer met een selderstengel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 162.44 kcal
Koolhydraten 15.75 g
waarvan suikers 5.66 g
Vet 0.88 g
waarvan verzadigd 0.03 g
Proteïnen 4.2 g
Vezels 5.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin