Maaltijdsoep van zoete aardappel met broccoli, paksoi en een eitje

30 MIN
2 personen
Maaltijdsoep van zoete aardappel met broccoli, paksoi en een eitje

Bij een maaltijdsoep denk je misschien aan een lekkere lunch. Maar mijn versie is zo vullend en heerlijk gezellig dat die ook perfect als avondmaal kan dienen.

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el gele currypasta
  • 1 stengel lente-ui
  • 25 g pindanoten
  • ½ paksoi
  • 1 broccoli, kleine
  • 25 g miso pasta
  • 2 naanbrood
  • 2 eieren
  • ½ blokje groentebouillon
  • zout
  • zwarte peper
  • olie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm. Pers de knoflook. Verhit een scheut olie in een diepe pot en fruit de helft van de knoflook met de currypasta. Schep de zoete aardappel erbij en voeg 150 ml water per persoon toe. Laat zo’n 8-10 min. sudderen op middelhoog vuur.
  3. Snijd de lente-ui in fijne ringen. Hak de pindanoten grof.
  4. Snijd de paksoi in stukjes van ongeveer 1-2 cm. Verhit een scheutje olie in een (wok)pan en roerbak de paksoi zo’n 2-3 min. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Haal van het vuur en houd warm.
  5. Miso-broccoli: verdeel de broccoli in roosjes. Giet 0,5 el olie per persoon in een kom en schep de miso en de rest van knoflook erbij. Kruid met flink wat zwarte peper. Schep de broccoli eronder en meng goed (gebruik eventueel je handen). Schep op de bakplaat en schuif zo’n 8-10 min. de oven in.
  6. Schuif het naanbrood de laatste 5 min. mee in de oven.
  7. Breng een pot water aan de kook voor de eitjes. Kook de eitjes in 5 min. zacht. Spoel onder koud water en pel voorzichtig.
  8. Verkruimel de bouillon over de zoete aardappel en mix tot een glad soepje. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  9. Snijd het ei doormidden. Schep de soep in een diepe kom en werk af met het ei, de miso-broccoli, paksoi, lente-ui, en pindanoten. Serveer het naanbrood erbij. Smakelijk!
  10. TIP: Nog een restje van de soep over? Neem het de volgende middag mee als lunch naar je werk!


Tags