Zweedse gehaktballetjes

25 MIN
4 personen
Zweedse gehaktballetjes

Ingrediënten

    Voor de gehaktballetjes

  • 600 g gemengd gehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 100 g paneermeel
  • 1 ei
  • 4 el melk
  • 2 el boter
  • 1 snufje pimentpoeder
  • 1 snufje nootmuskaat, geraspt
  • 1 snufje gemberpoeder
  • peper en zout
  • Voor de saus

  • 1 citroen, geperst
  • 2 el bloem
  • 1 el cranberrygelei
  • 600 ml runderbouillon
  • 125 ml room
  • 2 el boter
  • zout
  • zwarte peper, versgemalen

BEREIDING

    De gehaktballetjes

  1. Klop het ei los in een grote kom. Voeg het gehakt, de ui, het paneermeel, de melk, het pimentpoeder, de nootmuskaat, de gember, de peper en het zout toe en meng goed.
  2. Rol balletjes ter grootte van 3 centimeter.
  3. Laat de boter smelten in een grote pan. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze op een laag vuur tot ze gaar en rondom goudbruin zijn.
  4. Haal ze uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en houd ze warm.
  5. De saus

  6. Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer 2 minuten om een roux te maken. Draai het vuur hoger en voeg het citroensap en de bouillon geleidelijk toe. Blijf roeren. Roer de gelei erdoor.
  7. Laat het mengsel het kookpunt bereiken en draai het vuur laag. Voeg de room toe.
  8. Roer de saus tot hij glad en ingedikt is. Voeg meer bouillon toe als de saus iets te dik wordt.
  9. Voeg de gehaktballetjes bij de saus en breng op smaak met peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 798.21 kcal
Koolhydraten 30.42 g
waarvan suikers 7.77 g
Vet 60.38 g
waarvan verzadigd 29.69 g
Proteïnen 34.41 g
Vezels 2.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin