Zuiderse zalmpapillot

30 MIN
2 personen
Zuiderse zalmpapillot

Heerlijke zuiderse smaken, allemaal samen in een heerlijk pakketje dat op de barbecue of in de oven kan. Zalmpapillot met courgette, kerstomaten, rode ui en knoflook. Lekker gezond en zo smaakvol!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 250 g kerstomaten
  • ½ citroen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 zalmfilet, zonder vel
  • 2 takjes oregano
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C of steek de barbecue aan.
  2. Snij de courgette in plakjes. Halveer de kerstomaten. Snij de citroen in plakjes. Snij de ui in halve ringen. Pel de knoflook en snij in fijne plakjes.
  3. Neem per persoon een stuk aluminiumfolie en verdeel hierover de plakjes courgette. Leg hierop een stuk zalm en kruid met peper en zout. Verdeel er de plakjes citroen, rode ui, kerstomaatjes, plakjes knoflook over en leg er de oregano bij. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout.
  4. Maak de pakketjes stevig dicht zodat er geen vocht of stoom kan ontsnappen. Leg de papillotten in een ovenschaal en zet 25 minuten in de oven of leg op de barbecue.
  5. Maak de papillotten open en serveer ze.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 546.32 kcal
Koolhydraten 17.42 g
waarvan suikers 13.21 g
Vet 37.6 g
waarvan verzadigd 6.9 g
Proteïnen 33.62 g
Vezels 5.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin