Zuiderse ovenschotel met mozzarella en olijventapenade bruschetta's

40 MIN
2 personen
Zuiderse ovenschotel met mozzarella en olijventapenade bruschetta's

Een heerlijk gerecht dat barst van Zuiderse smaken: courgette, aubergine, tomaat, mozzarella en crunchy pijnboompitten in een kleurrijke ovenschotel. Daarbij komen lekkere bruschetta's met olijventapenade. Een ode aan de Mediterraanse keuken!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 125 g mozzarella
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stokbroodje
  • 40 g zwarte olijven
  • 1 el kappertjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergine, courgette en tomaten in plakjes. Snij ook de mozzarella in plakjes.
  2. Schik de plakjes groenten rechtopstaand in de ovenschotel. Duw er dan af en toe een plakje mozzarella tussen. Overstrooi met de Italiaanse kruiden en kruid met peper en zout. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie en strooi er de pijnboompitten over. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Pel de knoflook. Snij het brood in plakjes van 1 cm en wrijf elk sneetje in met het gepeld teentje knoflook. Bedruppel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de plakjes brood bij voorkeur in een grillpan, maar in een gewone pan gaat dit ook.
  4. Mix of hak de olijven en de kappertjes heel fijn. Meng er de extra vierge olijfolie door en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de gegrilde broodjes met de zwarte olijventapenade.
  5. Serveer de ovenschotel met de bruschetta's.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 836.8 kcal
Koolhydraten 58.31 g
waarvan suikers 13.55 g
Vet 53.83 g
waarvan verzadigd 13.88 g
Proteïnen 27.71 g
Vezels 10.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin