Zomerse veggie hotdog geroosterde paprika en Gran Moravia

35 MIN
2 personen
Zomerse veggie hotdog geroosterde paprika en Gran Moravia

Chef Caroline: "We genieten nog even van de zomer met deze verrassende hotdogs. Heerlijke veggie witte pens van BonMush, een dressing op basis van Gran Moravia, gegrilde paprika en little gem. De witte pens, paprika en little gem kan je ook op de BBQ grillen."

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • ½ teentje knoflook
  • 50 gr Gran Moravia, of Parmezaanschilfers
  • 125 gr volle yoghurt
  • 15 gr pijnboompitten
  • 1 little gem
  • 1 minikomkommer
  • 2 veggie witte pens
  • 2 piccolobroodjes
  • olijfolie
  • scheutje witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C, bij voorkeur met de grillfunctie aan.
  2. Snijd de paprika in 8. Schik met de schilkant naar boven op een rooster en zet in de oven, onder de grill. Laat 20 min. grillen, tot de paprika zwartgeblakerd is. Haal uit de oven en schep de paprika in een bewaardoos met deksel. Laat 5 min. rusten (zie tip).
  3. Dressing: rasp de knoflook. Hak de helft van de Gran Moravia fijn. Meng de yoghurt met de knoflook en Gran Moravia. Voeg een scheutje olijfolie en de witte wijnazijn toe en kruid met zout en zwarte peper.
  4. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
  5. Halveer de little gem. Snijd de komkommer in slierten met een juliennesnijder of trek lange linten met een dunschiller.
  6. Verwijder het plastieken omhulsel van de worst, dat is niet eetbaar. Verhit een scheutje olijfolie in de pan van de pijnboompitten. Bak de worst in 3-4 min. goudbruin op middelhoog vuur. Bak de laatste minuut de little gem mee in de pan, met de snijkant naar beneden. Halveer de little gem nog eens in de lengte.
  7. Verwijder het vel van de paprika. Snijd in dunnere reepjes. Rooster het broodje 2-4 min. in de oven (zet de grill nu uit).
  8. Snijd het broodje open. Beleg met de witte pens, little gem, geroosterde paprika en de komkommerjulienne. Druppel de dressing erover. Werk af met pijnboompitten en de rest van de Gran Moravia. Serveer de rest van de paprika en komkommer als side salad. Smakelijk!
  9. TIP: Door de hete paprika's meteen in een afgesloten doos te doen, gaat de stoom ervoor zorgen dat je straks makkelijk het vel kan verwijderen.