Zomerse gazpacho

70 MIN
4 personen
Zomerse gazpacho

Gazpacho! De heerlijke Spaanse koude soep die perfect past bij hete temperaturen. Werk af met verschillende kleuren kerstomaatjes en croutons.

Ingrediënten

  • 1 stokbroodje
  • 1 kg tomaat, in kwartjes gesneden
  • 250 g kerstomaten, verschillende kleuren
  • 1 komkommer, geschild
  • 1 rode paprika, geschild
  • 1 sjalot, geschild en in grove stukken gesneden
  • 1 bosje bieslook
  • 1 teentje knoflook, geschild en geplet
  • 2 el rodewijnazijn
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij 1/4de van de paprika en komkommer in fijne blokjes en hou apart. Snij de rest grof. Doe de grote tomaten, komkommer, rode paprika, sjalot, knoflook, rode wijnazijn, 3 eetlepels extra vierge olijfolie en peper en zout in een blender en mix glad. Giet de gazpacho door een puntzeef en zet minstens 1 uur in de koeling.
  2. Snij blokjes van het stokbroodje. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de croutons krokant. Kruid royaal met peper en zout. Halveer de kerstomaatjes en snij de bieslook fijn.
  3. Serveer de gazpacho met de blokjes paprika, komkommer, kerstomaatjes en broodcroutons erbovenop. Werk af met extra vierge olijfolie en bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 385.34 kcal
Koolhydraten 33.93 g
waarvan suikers 7.99 g
Vet 23.91 g
waarvan verzadigd 3.46 g
Proteïnen 7.39 g
Vezels 6.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin