Zomerse courgettesoep

20 MIN
4 personen
Zomerse courgettesoep

Dat een soepje ook perfect kan in de zomer, bewijst deze heerlijke frisse courgettesoep. Werk af met parmezaanschilfers en basilicum.

Ingrediënten

  • 6 courgettes, in kwartjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 handvol basilicum
  • 60 g parmezaanschilfers
  • 1½ l groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de knoflook met de courgette aan in een eetlepel olijfolie. Laat bakken tot de courgette zacht is.
  2. Blus met de bouillon en breng aan de kook. Laat 5 minuten sudderen. Kruid met peper en zout. Mix de soep.
  3. Snij de basilicum in fijne reepjes, maar hou enkele blaadjes over. Voeg 3/4de van de parmezaanschilfers en de fijngehakte basilicum toe aan de soep. Roer goed om.
  4. Kruid bij met peper en zout. Verdeel de soep over de borden en werk af met de rest van de parmezaan en enkele basilicumblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 257.94 kcal
Koolhydraten 23.94 g
waarvan suikers 23.33 g
Vet 9.92 g
waarvan verzadigd 4.37 g
Proteïnen 17.05 g
Vezels 5.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin