Zomerse chowder met maïs

30 MIN
4 personen
Zomerse chowder met maïs

Chowder is een dikke soep uit Amerika. Vaak wordt ze gemaakt met vis, maar deze versie met bacon en maïs is ook overheerlijk!

Ingrediënten

  • 200 g bacon, in blokjes
  • 100 g cheddarkaas, geraspt
  • 4 maïskolven
  • 400 g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 1 bosje bieslook, fijngesneden
  • 1 el boter
  • 2 el bloem
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij voorzichtig de maïskorrels van de kolven.
  2. Verhit 1 eetlepel boter in een grote pot. Voeg de ui en de blokjes bacon toe. Roer regelmatig.
  3. Voeg het teentje knoflook toe en laat even meestoven. Voeg dan de bloem toe. Roer goed los en schenk er dan 1 liter heet water bij.
  4. Breng aan de kook en voeg dan de korrels maïs, de aardappelen, gedroogde tijm en peper en zout toe. Laat 20 minuten doorkoken.
  5. Schep 4 soeplepels uit de kookpot en hou dit even opzij. Mix de rest van de soep fijn en roer er de niet-gemixte soep weer onder. Kruid bij met peper en zout en serveer de soep met de geraspte cheddarkaas en fijngesneden bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 777.94 kcal
Koolhydraten 86.24 g
waarvan suikers 3.65 g
Vet 34.91 g
waarvan verzadigd 15.51 g
Proteïnen 27.84 g
Vezels 4.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin