Zoete nem van banaan

10 MIN
12 stuks
Zoete nem van banaan

Ontdek dit origineel Vietnamees dessertje, met een gefrituurde nem met heerlijk zoete banaan, kokosmelk, krokante pinda’s en sesamzaad.

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 12 rijstvellen, rond
  • 10 g ongezouten pinda's, geroosterd en fijngehakt
  • 3 kl sesamzaad, wit
  • 1 kl sesamzaad, zwart
  • 400 ml kokosmelk
  • 6 kl rietsuiker

BEREIDING

  1. Snijd elke banaan in twee stukken en halveer ze in de lengte.
  2. Dompel de rijstvellen onder in heet water tot ze zacht zijn. Leg ze op een vochtige handdoek of een bord.
  3. Leg op elk rijstvel een stukje banaan en strooi er witte en zwarte sesamzaadjes over. Lepel er rietsuiker over en rol op.
  4. Bak de nems 2 tot 3 minuten in de friteuse op 180° C. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Warm de kokosmelk op en giet deze over de nems. Werk af met de geroosterde pindanoten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 192.9 kcal
Koolhydraten 25.41 g
waarvan suikers 8.39 g
Vet 8.7 g
waarvan verzadigd 6.41 g
Proteïnen 2.86 g
Vezels 1.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin