Zoete aardappel muffin

45 MIN
12 stuks
Zoete aardappel muffin

Lekker gezond maar zoet is deze muffin met zoete aardappel. Het proeft wat anders dan een klassieke muffin, maar is zeker de moeite waard!

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • 60 g pecannoten, grof gehakt
  • 150 g bloem
  • 150 g amandelpoeder
  • 2 kl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 125 ml melk, plantaardige
  • 10 el ahornsiroop
  • 1 kl vanillesuiker
  • 8 el kokosolie
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pof de zoete aardappel in de oven tot hij gaar is. Prik af en toe met een vork in de aardappel om te kijken of hij gepoft is.
  3. Laat afkoelen en schil de aardappel. Mix met een blender tot een zacht en smeuïg geheel.
  4. Meng de melk met de olie. Voeg de bakpoeder, de vanillesuiker, de siroop, de amandelpoeder, de gewone bloem en het zout toe. Meng goed door elkaar en voeg vervolgens de eieren toe. Meng tot een smeuïg beslag. Schep de pecannoten door het beslag.
  5. Schenk het mengsel in muffinvormpjes en plaats ze in de oven. Bak 30-35 minuten gaar in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 309.91 kcal
Koolhydraten 25.5 g
waarvan suikers 12.27 g
Vet 21.06 g
waarvan verzadigd 9.96 g
Proteïnen 6.01 g
Vezels 2.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin