Zelf pickles maken

45 MIN
4 glazen
Zelf pickles maken

De lekkerste pickles, die maak je zelf! Heerlijk met lekker veel kurkuma.

Ingrediënten

  • 500 g zilveruitjes
  • 5 augurken
  • 1 bloemkool
  • 200 ml azijn
  • 3 dl groentebouillon
  • 50 g bloem
  • 2 el suiker
  • 2 el currypoeder
  • 1 kl gemberpoeder
  • 2 el kurkuma
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 mespunten mosterd
  • 1 klontje boter
  • zout

BEREIDING

  1. Doe de zilveruitjes in een kom en giet er kokend water over. Je kan ze zo gemakkelijker pellen.
  2. Snijd de bloemkool roosjes en pel de zilveruitjes.
  3. Smelt een klontje boter in een pan en stoof de zilveruitjes met de bloemkool aan, maar laat ze niet kleuren.
  4. Doe de suiker, currypoeder, gemberpoeder, kurkuma en mosterd bij de groenten en meng goed. Laat de specerijen kort meebakken.
  5. Doe de azijn, bouillon en blaadjes laurier in de pan en laat opwarmen. Roer goed.
  6. Roer de maïzena los in wat water, en schenk bij in de pan.
  7. Laat het mengsel inkoken in de pan tot het begint te binden. De zilveruitjes moeten nog beetgaar zijn.
  8. Snijd de augurkjes in blokjes en roer ze van het vuur weg door de pickles.
  9. Doe de pickles in bokalen en laat volledig afkoelen. Je kan de pickles gemakkelijk 3 maanden bewaren.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 242.97 kcal
Koolhydraten 40.11 g
waarvan suikers 23.57 g
Vet 5.52 g
waarvan verzadigd 3.21 g
Proteïnen 6.2 g
Vezels 7.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin