Zalmspiesjes met venkelrisotto

45 MIN
4 personen
Zalmspiesjes met venkelrisotto

Geef klassieke Italiaanse risotto een originele twist, door hem te serveren met frisse venkel, en een origineel zalmspiesje.

Ingrediënten

  • 500 g zalmfilet, in blokjes
  • 150 g risottorijst
  • 2 venkel, in reepjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 4 el parmezaan, gemalen
  • 400 ml visbouillon
  • 50 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 4 stengels citroengras, gehalveerd in de lengte
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Roerbak de venkel 1 minuut in 1 eetlepel olijfolie. Schenk er een half kopje water bij. Kruid ze met peper en zout. Laat ze 5 minuten zacht stoven onder deksel.
  2. Verwarm de visbouillon tot tegen de kook aan.
  3. Fruit de sjalotsnippers glazig in 1 eetlepel olijfolie. Strooi er de rijst bij. Roerbak tot de rijstkorrels glazig zijn. Schenk er een pollepel warme bouillon bij. Roer om. Laat, afgedekt, zacht koken tot de bouillon bijna volledig opgeslorpt is.
  4. Doe er de gestoofde venkel bij. Schep goed om. Laat nog eventjes verder garen onder deksel.
  5. Kruid de zalmfilet met peper en zout. Prik ze op de stengels citroengras. Bak de spiesjes 4 minuten in de rest van de olijfolie. Keer ze regelmatig om.
  6. Doe de boter en de gemalen parmezaan bij de rijst en schep om tot de boter gesmolten is.
  7. Verdeel de risotto over de borden. Leg er de warme spiesjes bij. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 697.38 kcal
Koolhydraten 41.6 g
waarvan suikers 0.44 g
Vet 42.51 g
waarvan verzadigd 15.06 g
Proteïnen 37.23 g
Vezels 3.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin