Zalmburgers met geroosterde aardappelblokjes, groentelinten en citroenmayonaise

30 MIN
2 personen
Zalmburgers met geroosterde aardappelblokjes, groentelinten en citroenmayonaise

Een zalmfilet is lekker, maar ooit al eens een zalmburger gegeten? Een revelatie! Lekker fris en heerlijk van textuur.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 komkommer
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 zalmfilet
  • 4 el panko
  • ½ citroen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • 2 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Schil de wortelen. Trek met een dunschiller lange linten van de wortelen en de komkommer. Doe ze in een kom, samen met de wittewijnazijn, de extra vierge olijfolie, de suiker en peper en zout. Meng goed door elkaar en laat even rusten.
  3. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Snij de zalm in hele fijne blokjes en doe in een kom.
  4. Doe de panko, de fijngesneden sjalot en de helft van de knoflook bij de zalm en meng goed door elkaar. Vorm er per persoon een burger van.
  5. Maak het sausje: pers de citroen. Meng de mayonaise samen met de rest van de knoflook en het citroensap. Kruid met peper en zout.
  6. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de zalmburgers, 3-4 minuten per kant.
  7. Serveer de zalmburgers met de geroosterde aardappelen, de groentelinten en de citroenmayonaise.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 913.47 kcal
Koolhydraten 58.15 g
waarvan suikers 14.16 g
Vet 57.93 g
waarvan verzadigd 9.79 g
Proteïnen 36.62 g
Vezels 12.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin