Zalmburger met zoete-aardappelfrietjes en appel-rodekoolsalade

35 MIN
2 personen
Zalmburger met zoete-aardappelfrietjes en appel-rodekoolsalade

Voor deze zalmburger hoef je je handen niet vuil te maken. Geen gedoe: wij zorgen voor een lekkere kant en-klare burger en leggen die tussen een knapperige pistolet. We brengen bite en frisheid met een lekker slaatje van rode kool en appel. Zet je tanden er maar in!

Ingrediënten

  • 400 gr Belgische zoete aardappel
  • 1 groene appel
  • 125 gr volle yoghurt
  • currypoeder
  • ½ plantje bieslook
  • 0.33 rode kool
  • 2 zalmburgers
  • bakpapier
  • olijfolie
  • witte wijnazijn
  • zout en zwarte peper

BEREIDING

  1. Tip: door de rode kool te 'kneden' breken de vezels van de kool. De reepjes nemen zo de smaak beter op én je kan ze beter verteren.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  3. Snijd de aardappel in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en besprenkel met olie, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi geroosterd zijn.
  4. Saus: rasp de helft van de appel in een kom (schillen hoeft niet). Meng de yoghurt en een scheutje olijfolie eronder. Kruid met een snuif currypoeder, zout en zwarte peper. Hak of knip de bieslook fijn en voeg de helft toe aan de saus. Bewaar in de koelkast.
  5. Snijd de rest van de appel in fijne reepjes. Hak de rode kool fijn (reken zo'n 150g per persoon). Breng op smaak met een scheutje olijfolie, de witte wijnazijn en de rest van de bieslook. Kneed met je handen door elkaar (zie tip).
  6. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de zalmburger 2-3 min. per kant op middelhoog vuur. Kruid met een snuifje zout en zwarte peper.
  7. Leg de pistolets de laatste 3-5 min. op een rooster of bakplaat en schuif onderaan in de oven.
  8. Snijd de pistolets open en leg een zalmburger op de onderkant. Schik er een handje van de rodekoolsalade op en werk af met een flinke toef van de saus. Serveer met de zoete-aardappelfrietjes. Smakelijk!