Zalmburger met tartaarsaus, wortelfrietjes en komkommer
30 MIN
2 personen
Foodbagchef Claire: "Klaar voor een supergemakkelijk entertaingerecht? Gebruik een voorgemaakte zalmburger! Zet de potten op tafel en laat iedereen z'n eigen burger samenstellen. Leuk!"
Ingrediënten
3 wortelen
1 minikomkommer
50 gr veldsla
2 hamburgerbroodjes
2 zalmburgers
75 gr tartaarsaus
olijfolie
1 kl wittewijnazijn
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Snijd de wortelen in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster goudbruin en gaar in 20-25 min. in de oven.
Snijd de komkommer in linten met een dunschiller. Optioneel: marineer de komkommer en veldsla in de witte wijnazijn, zout en zwarte peper (zie tip).
Halveer het hamburgerbroodje en rooster de laatste 8 min. mee in de oven.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de zalmburger in zo'n 5-7 min. goudbruin. Kruid met zout en zwarte peper.
Beleg het broodje met een flinke lepel tartaarsaus, een zalmburger en de rauwe groenten. Serveer met de wortelfrietjes en een extra dot tartaarsaus. Smakelijk!
TIP: Vis kan wel een zuurtje gebruiken! Haal je lekkerste azijn uit de kast of knijp er wat citroensap bij.