Zalmburger met tartaarsaus, veldsla en puree van prei
25 MIN
2 personen
Foodbagchef Isa: "Vis met tartaarsaus: een klassieker, maar dan in een Foodbag-jasje. Ik verstop wat prei in de puree, een handige manier om ongemerkt extra groenten naar binnen te werken."
Ingrediënten
500 gr bloemige aardappelen
2 stengels prei
2 zalmburgers
50 gr veldsla
2 el tartaarsaus
boter
scheutje melk
snuifje muskaatnoot
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Snipper intussen de prei fijn. Smelt een klont boter in een pan en fruit de prei 5 min. op zacht vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Haal uit de pan.
Giet de aardappelen af en stamp, samen met een scheutje melk en een klont boter, tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper. Schep de zachte prei eronder (zie tip).
Smelt opnieuw een klont boter in de pan van de prei en bak de zalmburger 2-3 min. langs elke kant op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
Breng de veldsla alvast op smaak met een lepeltje van de tartaarsaus.
Serveer de zalmburger met de preipuree en veldsla. Schep er een toefje tartaarsaus bij. Smakelijk!
TIP: Je kan ook een handje veldsla onder de hete puree scheppen. Door de warmte slinken de blaadjes. En met één hap lepel je twee soorten groenten naar binnen.