Zalmburger met komkommersalade

25 MIN
4 personen
Zalmburger met komkommersalade

Wie zegt dat hamburgers ongezond zijn? Deze zalmburgers met lichte dressing, rode biet en komkommer zijn een verrassend lichte variatie!

Ingrediënten

  • 500 g zalmfilet, fijngesneden
  • 4 broodjes
  • 40 g sla
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 80 g rode bieten, in plakjes
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 1 chilipeper
  • 50 g paneermeel
  • 1 ei
  • 120 ml zure room
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl suiker
  • 4 el azijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 1 kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng de zalm en de lente-ui met de mosterd, de chilipeper, het ei en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Vorm vier burgers uit het mengsel.
  2. Meng de dille met peper en zout en roer de room erdoor. Zet het geheel koel.
  3. Meng de komkommer met de azijn, de suiker, de cayennepeper en een snufje zout. Laat dit even marineren.
  4. Bak de zalmburgers in olijfolie gaar.
  5. Snijd de broodjes open. Beleg ze met sla, plakjes biet en de zalmburger. Werk als laatste af met dilleroom. Lekker met het frisse komkommerslaatje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 658.81 kcal
Koolhydraten 44.47 g
waarvan suikers 6.71 g
Vet 37.24 g
waarvan verzadigd 10.52 g
Proteïnen 35.51 g
Vezels 4.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin