Zalmburger met gebakken krieltjes, broccoli en mosterdsaus
25 MIN
2 personen
Foodbagchef Caroline: "Easy does it! Op sommige dagen mag het lekker snel gaan, met de nadruk op lekker!"
Ingrediënten
400 gr krielaardappelen
250 gr broccoli
2 stengels prei
2 zalmburgers
75 gr graanmosterdsaus
boter
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de krielaardappelen en broccoli. Halveer de krielaardappelen en verdeel de broccoli in roosjes. Kook de krielaardappelen in 15-20 min. gaar. Voeg de laatste 8 min. de broccoli toe. Giet beiden af.
Snijd de prei in ringen van 1 cm. Smelt een klontje boter in een grote pan en stoof de prei 5 min. op zacht vuur.
Smelt een klontje boter in een andere pan en bak de zalmburger 2-3 min. langs elke kant op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
Voeg de krielaardappelen en broccoli toe aan de pan met de prei (zie tip). Bak, tot de krieltjes goudbruin kleuren. Kruid met zout en zwarte peper.
Serveer de krieltjes, broccoli en prei met de zalmburger en een toefje graanmosterdsaus. Smakelijk!
TIP: Heb je liever gekookte dan gebakken krielaardappelen en broccoli? Sla deze stap dan gerust over. Kruid de prei nog wel goed met zout en zwarte peper.