Zalmbeursjes gevuld met roomkaas

40 MIN
4 personen
Zalmbeursjes gevuld met roomkaas

Erg schattig, maar vooral ook lekker, deze beursjes van gerookte zalm, gevuld met verse roomkaas. Serveer als hapje bij een feestelijke gelegenheid.

Ingrediënten

  • 200 g gerookte zalm, in plakjes
  • 200 g roomkaas
  • 1 el mierikswortel
  • 1 kl sesamzaad
  • 1½ el bieslook, fijngehakt
  • 1½ el dille, fijngehakt
  • 10 sprietjes bieslook
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Roer de mierikswortel door de roomkaas. Bestrooi met de bieslook en de dille en meng goed. Kruid bij met peper en zout. Laat even rusten in de koelkast.
  2. Lepel op elk plakje zalm wat roomkaas. Bundel de uiteinden van de plakjes en bind er een sprietje bieslook rond. Werk af met de sesamzaadjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 290.45 kcal
Koolhydraten 2.88 g
waarvan suikers 1.51 g
Vet 24.72 g
waarvan verzadigd 12.81 g
Proteïnen 14.85 g
Vezels 0.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin