Zalm tandoori met komkommersalade

25 MIN
2 personen
Zalm tandoori met komkommersalade

Verrassend en zo smaakvol: zalm tandoori! Je bestrijkt de zalm met een tandoorimarinade en laat die garen in de oven. Ondertussen maak je een frisse komkommersalade voor erbij. Lekker licht genieten met een Indisch smaakje.

Ingrediënten

  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 potje magere yoghurt
  • 2 zalmfilet
  • 1 komkommer
  • ½ rode ui
  • 50 g veldsla
  • 1 lente-uitje
  • 20 g gember
  • 125 g kerstomaten
  • 1 kl plantaardige olie
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maak een tandoori kruidenpasta: meng de tandoori kruidenmix, de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, per persoon 1 eetlepel yoghurt en een snufje zout. Meng goed. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrijk ze rondom met de marinade. Kruid met peper en zout, leg in een met plantaardige olie ingevette ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven en laat 13-15 minuten garen.
  3. Snij de komkommer in hele fijne plakjes. Snij de rode ui in zo fijn mogelijke plakjes. Leg een handdoek (of stevig keukenpapier) in een zeef en doe hierin de komkommer en ui en overstrooi dan royaal met zout. Zet even opzij.
  4. Was de veldsla en laat uitlekken. Snij de lente-ui in ringetjes. Schil en rasp de gember. Halveer de kerstomaten.
  5. Knijp de komkommer en rode ui uit, spoel goed met water en laat opnieuw uitlekken en dep droog. Meng in een kom de wittewijnazijn, de geraspte gember en de suiker en voeg de komkommer, de ui, de rest van de yoghurt en de lente-ui toe. Kruid met peper en meng.
  6. Schik de veldsla op de borden, schep er de kerstomaten en komkommersalade bij. Leg er de tandoori zalm bij en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 459.23 kcal
Koolhydraten 19.31 g
waarvan suikers 13.42 g
Vet 25.49 g
waarvan verzadigd 5.12 g
Proteïnen 33.98 g
Vezels 3.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin