Zalm puttanesca met krieltjes, kappertjes en basilicum
35 MIN
2 personen
Chef Isa: "Vandaag op het menu: zalm puttanesca. Ik neem de ingrediënten van een klassieke pasta puttanesca (tomaten, olijven, kappertjes, look) en serveer ze bij de zalm."
Ingrediënten
400 gr krielaardappelen
1 aubergine
2 romatomaten
50 gr kalamata olijven
2 teentjes knoflook
10 gr peterselie
10 gr basilicum
25 gr kappertjes
300 gr zalmfilet
olie
olijfolie
1 el Provençaalse kruiden
1 kl honing
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de krielaardappelen en hussel in een ovenschaal door elkaar met de
Provençaalse kruiden, een scheut olie, zout en zwarte peper. Rooster 25-30 min.
in de oven.
Snijd de aubergine en tomaat in blokjes van 1 cm. Snijd de olijven in plakjes. Pers de knoflook. Hak de peterselie en het basilicum fijn, maar bewaar enkele blaadjes voor de afwerking. Hussel de aubergine, tomaat, olijf, knoflook, peterselie, het basilicum en de kappertjes met de honing en 1 el olijfolie per persoon door elkaar op een tweede bakplaat of ovenschaal. Kruid met zout en zwarte peper (zie tip). Rooster 10-15 min. mee in de oven.
Kruid de zalm met zout en zwarte peper en schik na 10-15 min. bovenop de groentemengeling. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en gaar de zalm en groenten nogmaals 10 min. in de oven.
Controleer of de zalm gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect.
Serveer de zalm puttanesca met de krielaardappelen. Werk af met de overgebleven peterselie en basilicum. Smakelijk!
TIP: De kappertjes en olijven zorgen al voor een zoute toets, dus overdrijf niet met extra zout.