Zalm met paksoi, sobanoedels en yoghurtdressing

25 MIN
2 personen
Zalm met paksoi, sobanoedels en yoghurtdressing

Gebakken zalm met daarbij gewokte paksoi op smaak gebracht met gember, knoflook en voedzame sobanoedels. De frisse yoghurtdressing maakt het gerechtje af.

Ingrediënten

  • 2 paksoi, kleine
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g gember
  • 3 lente-uitjes
  • 5 g dille
  • ½ citroen
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • 1 stick honing
  • 150 g sobanoedels
  • 2 zalmfilet
  • 1 el mosterd
  • 4 kl arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de wortel van de paksoi weg en snij in de lengte in repen. Schil en snij de knoflook in fijne plakjes. Schil en rasp de gember. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
  2. Hak de dille fijn. Pers het sap van de citroen. Meng de yoghurt met het citroensap, de honing, de mosterd, de dille, peper en zout tot een dressing.
  3. Breng in een kookpot water aan de kook en voeg de sobanoedels toe. Laat de noedels zachtjes koken gedurende 7 minuten. Giet af, spoel de noedels met heet water en laat uitlekken. Roer er de lente-uitjes door.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in een wok of grote antikleefpan en voeg de knoflook en gember toe. Roerbak gedurende 1 minuut en voeg dan de paksoi toe. Roerbak gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  5. Kruid de zalm met peper en zout. Verhit de rest van de olie in dezelfde antikleefpan en bak de zalm 3 minuten aan elke kant.
  6. Serveer de paksoi met de zalm, sobanoedels en de dressing erover gelepeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 866.7 kcal
Koolhydraten 73.45 g
waarvan suikers 8.64 g
Vet 37.74 g
waarvan verzadigd 8.1 g
Proteïnen 53.64 g
Vezels 8.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin