Zalm met paksoi en yoghurtdressing

25 MIN
4 personen
Zalm met paksoi en yoghurtdressing

Een heerlijk licht en Aziatisch geïnspireerd gerecht, deze zalm met paksoi en yoghurtdressing. Serveer met basmatirijst. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 600 g zalmfilet
  • 2 paksoi, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, in fijne plakjes
  • ½ citroen, geperst
  • 1 kl vloeiende bloem
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • ½ el honing
  • 2 el mosterd
  • 1 el olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 2 takjes dille, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit een halve eetlepel olijfolie in een pan en bak de knoflook met de paksoi aan. Roerbak een minuutje met een scheutje water en kruid bij met peper en zout. Laat 5 minuten garen.
  2. Kruid de zalm met peper en zout en bestuif met bloem. Verhit de overige olijfolie met de boter in een pan en bak de zalm enkele minuten aan elke kant.
  3. Meng de yoghurt met het citroensap, de honing, de mosterd, de dille, peper en zout tot een dressing.
  4. Verdeel de groenten over de borden met de warme zalmmoten. Werk af met de dressing en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 478.52 kcal
Koolhydraten 9.6 g
waarvan suikers 3.58 g
Vet 32.42 g
waarvan verzadigd 8.58 g
Proteïnen 36.24 g
Vezels 4.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin