Zalm met kappertjesvinaigrette, paprika en venkel

20 MIN
2 personen
Zalm met kappertjesvinaigrette, paprika en venkel

Een lekkere, gezonde en snelle maaltijd? Een stukje gebakken zalm met gebakken paprika en venkel, een frisse kappertjesvinaigrette en voedzame rijst erbij.

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 rode paprika
  • ½ venkel
  • 2 zalmfilet, zonder vel
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el kappertjes
  • 1 kl balsamico
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de rode paprika in reepjes. Snij de venkel in dunne plakjes.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de paprika en venkel gedurende 10 minuten. Kruid met peper en zout. Schuif dan de groenten wat opzij en leg de zalmfilets mee in de pan, kruid opnieuw met peper en zout. Laat 8-10 minuten bakken, keer de zalm halfweg om.
  4. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn en de kappertjes grof. Meng in een kommetje samen met de extra vierge olijfolie en de balsamico. Kruid met peper en zout.
  5. Serveer de rijst met de zalm, groenten en de dressing erover gelepeld.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 776.71 kcal
Koolhydraten 70.56 g
waarvan suikers 5.94 g
Vet 37.64 g
waarvan verzadigd 6.98 g
Proteïnen 36.76 g
Vezels 5.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin