Zalm met broccolipuree en frisse tartaarsaus

25 MIN
2 personen
Zalm met broccolipuree en frisse tartaarsaus

Foodbagchef Eva: "Sommige gerechten hebben niet veel uitleg óf moeite nodig. Zalm en broccoli hóren bij elkaar als - tja - zalm en broccoli. Omdat puree altijd een hit is, stamp ik de broccoli en patatjes tot een smeuïg geheel. Simpel, snel en o zo smakelijk!"

Ingrediënten

  • 500 gr bloemige aarappelen
  • 1 broccoli
  • 10 gr peterselie
  • 10 gr bieslook
  • 125 gr volle yoghurt
  • ½ citroen
  • 300 gr zalmfilet met vel
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes (zie tip). Kook de laatste 8-10 min. mee met de aardappelen.
  3. Yoghurtsausje: hak de verse kruiden fijn. Meng met de yoghurt, een kneep citroensap, zout en zwarte peper.
  4. (Begin pas met deze stap wanneer de aardappelen en broccoli bijna gaar zijn.) Dep de zalm droog met keukenpapier en wentel in de bloem. Smelt een flinke klont boter in een pan en bak de zalm 2-3 min. aan elke kant op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
  5. Giet de aardappelen en broccoli af en stamp, samen met de melk, tot een smeuïge puree. Kruid met de nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  6. Controleer of de zalm gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect.
  7. Serveer de zalm met de broccolipuree en een lepel yoghurtsaus. Smake
  8. TIP: Ook de steel van de broccoli kan je schillen en in stukjes snijden.