Zalm met bearnaise

30 MIN
4 personen
Zalm met bearnaise

Bearnaisesaus hoef je niet altijd bij steak of een ander stuk vlees te serveren, het past ook perfect bij een stukje gebakken of gegrilde zalm!

Ingrediënten

  • 4 zalmfilet
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 trostomaten, gepeld en in blokjes
  • 12 citroen
  • 3 eidooiers
  • 100 ml azijn
  • 150 g boter
  • olijfolie
  • 2 takjes dragon
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de ovengrill voor op hoogste stand.
  2. Bestrijk de zalmfilets aan beide kanten lichtjes met olijfolie. Leg ze in een ovenschaal. Zet ze 3 minuten onder de hete grill. Verlaag de oventemperatuur tot 150 °C. Laat de zalm nog 10 minuten verder garen.
  3. Doe de sjalot in een pannetje met azijn, een takje dragon, de tijm en de laurier. Laat tot de helft inkoken. Duw door een fijne zeef. Leng aan met 1 deciliter water.
  4. Klop de eidooiers los met de gezeefde saus en het citroensap. Zet in een warmwaterbad. Klop stevig op tot een romige massa. Voeg beetje bij beetje, vlokjes boter toe. Blijf stevig opkloppen, tot de saus bindt.
  5. Neem meteen van het vuur. Breng op smaak met peper en zout. Doe er de fijngesnipperde dragon bij.
  6. Leg de zalm op voorverwarmde borden. Lepel er wat warme saus bij. Werk af met tomaatblokjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 757.19 kcal
Koolhydraten 19.22 g
waarvan suikers 7.55 g
Vet 60.01 g
waarvan verzadigd 26.29 g
Proteïnen 34.94 g
Vezels 6.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin