Zalm met asperges en hollandaisesaus

40 MIN
4 personen
Zalm met asperges en hollandaisesaus

Een heerlijk klassiek gerechtje met witte asperges! Zalmfilet met een verse hollandaisesaus en uiteraard asperges. Een zalige combinatie in de lente.

Ingrediënten

  • 4 zalmfilet
  • 1 kg witte asperge, geschild
  • ½ citroen, geperst
  • 2 eidooiers
  • 2 el water
  • 1 el mosterd
  • 250 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 snufje cayennepeper
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd het harde stukje onderaan de asperges weg. Kook de asperges 5 minuten in gezouten water. Laat uitlekken en opdrogen op een schone keukenhanddoek.
  3. Verdeel de asperges met de zalmfilets over 4 vellen bakpapier en kruid bij met de peper. Vouw de pakketjes dicht en plaats 15 minuten in de oven.
  4. Laat de boter zachtjes smelten op een zacht vuur. Schep het schuim af de boter zodat die geklaard is. Houd warm op een zacht vuur.
  5. Klop de eidooiers met het water tot een luchtige massa. Zet op een zacht vuurtje en blijf kloppen tot een schuimige saus.
  6. Voeg de boter bij het eiermengsel. Blijf stevig kloppen. Voeg het citroensap, de bieslook, de cayennepeper en een snufje zout toe.
  7. Verdeel de pakketjes met zalm en asperges over de borden. Werk af met de hollandaisesaus en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 886.83 kcal
Koolhydraten 5.28 g
waarvan suikers 3.72 g
Vet 81.03 g
waarvan verzadigd 39.7 g
Proteïnen 35.5 g
Vezels 4.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin