Zalm met asperges en bieslooksaus

25 MIN
4 personen
Zalm met asperges en bieslooksaus

Een heerlijk klassiek en licht gerecht met witte asperges, een stukje zalm en een zalige bieslooksaus. Serveer met aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 4 zalmfilet
  • 2 bussels witte asperges
  • 1 citroen
  • 2 el bieslook, gehakt
  • 200 ml kippenbouillon
  • 100 ml lichte room
  • bladpeterselie
  • olijfolie
  • peper
  • zeezout, fijn

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Schil de asperges, snij het harde stukje onderaan weg. Stoom ze 15 minuten en laat opdrogen op een propere keukenhanddoek. Kruid met peper uit de molen en muskaatnoot.
  3. Leg de gekruide zalmfilets in een ovenschaal. Leg op elke filet een paar plakjes citroen. Bedruppel met een beetje olijfolie. Zet 15 minuten in de oven.
  4. Laat de kippenbouillon tot ongeveer de helft in koken. Doe er de room bij. Laat nog 1 minuut inkoken. Voeg er de bieslook aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Leg een portie hele asperges op een groot bord. Leg er een zalmfilet op. Lepel er wat hete bieslooksaus bij en serveer. Lekker met aardappelpuree.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 419.19 kcal
Koolhydraten 6.73 g
waarvan suikers 4.64 g
Vet 27.91 g
waarvan verzadigd 7.91 g
Proteïnen 34.48 g
Vezels 4.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin