Zalm in een jasje

50 MIN
4 personen
Zalm in een jasje

Deze zalm krijgt extra cachet in een heerlijk jasje van knapperig bladerdeeg, met een frisse toets van citroenzeste en tuinkruiden.

Ingrediënten

  • 500 g zalmfilet
  • 6 vierkantjes bladerdeeg
  • 1 kl citroenzeste
  • 1 ei
  • 100 g mascarpone
  • 50 g tuinkruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pureer met de keukenrobot de tuinkruiden met de mascarpone en de geraspte citroenschil tot een gladde, groene pasta. Laat 10 minuten opstijven in de koelkast.
  3. Leg bakpapier op een bakplaat en daarop, in de lengte, de drie plakjes bladerdeeg. Druk ze goed tegen elkaar aan.
  4. Leg er de zalmfilet op. Bestrijk de vis met het mascarponemengsel. Dek af met drie plakjes bladerdeeg en druk ze goed langs de zijkant aan, zodat de visfilet volledig in een deegpakketje zit.
  5. Bestrijk met losgeklopt ei.
  6. Bak 35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 687.94 kcal
Koolhydraten 30.08 g
waarvan suikers 4.24 g
Vet 48.7 g
waarvan verzadigd 19.43 g
Proteïnen 32.89 g
Vezels 1.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin