Wraps met veggie crispy 'kip', knoflooksaus, rode kool en tomaat
15 MIN
2 personen
Foodbagchef Deborah: "In minder dan 15 minuten staat dit gerecht op tafel. Het enige wat jij nog moet doen, is de saus maken. Ideaal voor een drukke weekdag."
Ingrediënten
70 gr volle yoghurt
½ teentje knoflook
200 gr gesneden rode kool
270 gr plantaardige crispy tenders, bijv. van GreenWay
2 tomaten
1 stengel lente-ui
4 wraps
olie
1 el mayonaise
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Knoflooksaus: meng de yoghurt met de (optioneel) mayonaise en pers de knoflook erbij. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Kneed de kool en een snuifje zout 1 min. met je handen. Zo wordt de kool zachter van smaak en lichter verteerbaar.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de crispy tenders in 4-5 min. goudbruin op middelhoog vuur.
Snijd intussen de tomaat in gelijke stukjes van 1-2 cm. Snipper de lente-ui fijn.
Warm intussen de wraps op in een droge, warme pan. Je kan ze ook 30 sec. opwarmen in de microgolfoven.
Bestrijk de wraps met wat knoflooksaus (zie tip). Schik de crispy tenders, rode kool en tomaat erop. Werk af met de lente-ui (optioneel: leg de wrap tussen de paninigrill voor extra crunch en een grilstreepje). Smakelijk!
TIP: Ik vind het heerlijk wanneer de saus al onder mijn groentjes zit. Zo blijft alles goed samen en glipt er minder uit mijn wrap. Liever anders? Dan kan je de saus natuurlijk ook achteraf toevoegen.