Wraps met tex-mex varkensreepjes, guacamole, spinazie en rode kool
15 MIN
2 personen
Chef Deborah: "Een snelle wrap voor drukke dagen! Gevulde met voorgemarineerde tex mex varkensreepjes en een lading aan frisse groenten: spinazie, avocado en rode kool."
Ingrediënten
200 gr gesneden rode kool
300 gr varkensreepjes tex-mex
4 wraps
50 gr knoflookmayonaise
75 gr spinazie
80 gr guacamole
olijfolie
1 el honing
witte wijnazijn
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Kneed de rode kool 1 min. samen met een snuifje zout. Zo wordt de kool zachter van smaak en lichter verteerbaar. Meng de rode kool met de honing (optioneel) en 1 kl witte wijnazijn per persoon. Kruid met zwarte peper.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de varkensreepjes (samen met de marinade) 3-5 min. op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
Warm de wraps op in een pan zonder vetstof of de microgolfoven.
Schik de wrap op een vel aluminiumfolie (zie tip). Bestrijk met de knoflookmayo en beleg met de varkensreepjes, rode koolsla, spinazie en guacamole. Rol stevig op met de aluminiumfolie errond (zie tip). Smakelijk!
TIP: Door de wrap op te rollen in aluminiumfolie voelt het niet enkel aan zoals bij een échte durumzaak, maar kan je 'm ook makkelijk vasthouden. De wrap oprollen doe je door eerst twee zijkanten naar binnen te plooien en dan te rollen.