Wraps met ras el hanout champignons, feta en peterselie

30 MIN
2 personen
Wraps met ras el hanout champignons, feta en peterselie

Champignons en de heerlijke Marokkaanse kruidenmengeling ras el hanout samen? Yes! Het is een za-li-ge combinatie, beloofd! Daarbij komen nog crunchy pijnboompitten, zoute brokjes feta en een toets van citroen, allemaal samen in een heerlijke wrap. Je moet het proeven om het te geloven!

Ingrediënten

  • ½ citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kl ras el hanout
  • 250 g champignons
  • 2 sjalotten
  • 100 g feta
  • 10 g bladpeterselie
  • 30 g pijnboompitten
  • 4 tortilla's
  • 3 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap. Pers de knoflook. Smelt de boter in een steelpannetje, haal van het vuur en voeg de knoflook, ras el hanout, citroenzeste, peper en zout toe. Zet even opzij.
  2. Borstel de champignons schoon, snij het onderste stukje van de steel weg en halveer ze. Snij de sjalotten in partjes. Doe de groenten in een ovenschaal en schenk er de kruidenboter over. Schep goed om. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snij de feta in blokjes. Snij de bladpeterselie fijn.
  4. Haal de ovenschaal uit de oven schep om, besprenkel met het citroensap en voeg de blokjes feta en pijnboompitten toe. Zet nog 10 minuten in de oven.
  5. Verwarm de tortilla's één voor één in een antikleefpan zonder vetstof. Je kan ze ook opwarmen (zonder verpakking!) in de microgolfoven. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
  6. Verdeel de champignons met feta over de tortilla's. Schep er wat van de saus in de ovenschaal over, bestrooi met peterselie en rol ze op. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 737.83 kcal
Koolhydraten 52.04 g
waarvan suikers 3.89 g
Vet 46.99 g
waarvan verzadigd 26.41 g
Proteïnen 22.91 g
Vezels 5.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin