Wraps met falafel, tomaat-komkommersalade en tzatziki

20 MIN
2 personen
Wraps met falafel, tomaat-komkommersalade en tzatziki

Falafel zijn balletjes van kikkererwten. Heerlijk vegetarisch en o zo lekker in Midden-Oosterse gerechten. We maken vandaag snelle wraps met tzatziki, een tomaat-komkommersalade en lekkere falafels. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 10 g munt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • 1 kl komijn
  • 12 falafels
  • 4 tortilla's
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Was de komkommer en rasp de helft ervan met een grove rasp. Leg de geraspte komkommer in een zeef, bestrooi met wat zout en laat het overtollige vocht uitlekken.
  3. Snij de tomaten en de rest van de komkommer in blokjes. Snij de sjalot fijn. Doe samen in een kom, kruid met peper en zout.
  4. Hak de munt fijn. Pers de knoflook. Doe de uitgelekte komkommer in een kom. Meng er de yoghurt en de wittewijnazijn door. Voeg de fijngehakte munt, komijn en de knoflook toe en breng op smaak met peper. Dit is de tzatziki.
  5. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de falafels op. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Warm de tortilla's kort op in een antikleefpan of leg ze in de microgolfoven (zonder verpakking).
  7. Bestrijk de tortilla's met tzatziki, leg er de falafels en tomaat-komkommersalade bij. Rol de tortilla's losjes op en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 487.75 kcal
Koolhydraten 72.93 g
waarvan suikers 18.29 g
Vet 11.23 g
waarvan verzadigd 5.13 g
Proteïnen 17.66 g
Vezels 3.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin