Wrap met scampi, koolsla, sweet chili mayo en courgette

25 MIN
2 personen
Wrap met scampi, koolsla, sweet chili mayo en courgette

Foodbagchef Isa: "Een wrap is de perfecte snelle maaltijd op drukke dagen. Wist je dat het sausje ook wel eens bang bang saus wordt genoemd? Naar het gerecht Bang Bang Shrimp van de populaire, Amerikaanse visrestaurant Bonefish Grill."

Ingrediënten

  • 14 scampi's
  • 2 kl BBQ-kruiden
  • 1 courgette
  • 100 gr gesneden rode kool
  • 1 limoen
  • 2 el mayonaise
  • 1 el zoete chilisaus
  • 4 wraps
  • 1 stengel lente-ui
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Marineer de scampi met een scheutje olijfolie en de BBQ-kruiden.
  2. Snijd de courgette in dunne halve plakjes. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de courgette 5 min. op middelhoog vuur, tot de courgette gaar is. Kruid met zout en zwarte peper. Haal uit de pan.
  3. Besprenkel de rode kool met een kneepje limoensap en kneed 1 min. met je handen (zie tip). Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Saus: meng de mayonaise met de zoete chilisaus en een scheutje water.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in de pan van de courgette op hoog vuur. Bak de scampi kort (30 sec. per kant). Haal uit de pan.
  6. Wrijf de pan even schoon en warm de wrap op in de droge, warme pan, tot die goudbruine plekjes krijgt. Je kan de wraps ook 30 sec. opwarmen in de microgolfoven.
  7. Snijd de lente-ui in dunne ringen.
  8. Smeer een laagje saus op de wrap en schik de courgette, een handvol rode kool en de scampi erop. Plooi dicht zoals een burrito (zie foto) en zet je tanden erin. Smakelijk!
  9. TIP: Door de kool te kneden wordt die zachter en makkelijker verteerbaar.