Wrap met knolseldershoarma, looksaus en geroosterde kikkererwten

35 MIN
2 personen
Wrap met knolseldershoarma, looksaus en geroosterde kikkererwten

Foodbagchef Caroline: "Dit recept leerde ik kennen via Lisa van Nom.Eat, een vegan blog. Echt verrassend lekker, die knolseldershoarma. Dit gerecht doet denken aan een typische durum, maar dan boordevol groenten en vitamines. Win-win!"

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • 200 gr kikkererwten
  • 2 kl shoarmakruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr gesneden rode kool
  • 1 rode appel
  • 10 gr platte peterselie
  • 75 ml veganaise
  • 4 tortilla's
  • 50 gr kruidensla
  • olie
  • snuifje chilipoeder
  • 1 kl suiker
  • 1 kl witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de knolselder en snijd in fijne plakjes (zie tip). Schik de knolselder en kikkererwten (uitgelekt) op de bakplaat. Giet er 2 el olie per persoon over en bestrooi met de shoarmakruiden, chilipoeder (optioneel), zout en zwarte peper. Leg de knoflook (ongepeld) mee op de bakplaat. Rooster 20 min. in de oven, schep halverwege om.
  3. Kneed de rode kool ongeveer 1 min. met een snuifje zout. Zo wordt die zacht en lichter verteerbaar. Rasp de appel grof (schillen hoeft niet). Hak de peterselie fijn. Meng de rode kool met de appel, suiker, witte wijnazijn, de helft van de peterselie, zout en zwarte peper.
  4. Looksaus: haal de knoflook uit de oven, verwijder de pel en plet met een vork. Meng de veganaise met de knoflook en de rest van de peterselie.
  5. Warm de tortilla's op in de microgolfoven of een (grill)pan zonder vetstof.
  6. Bestrijk de tortilla's met wat looksaus en beleg met de knolseldershoarma, geroosterde kikkererwten, rode koolsla en kruidensla. Vouw dicht of rol op en serveer meteen. Smakelijk!
  7. TIP: Gebruik best een mandoline. Heb je die niet in huis? Snijd de knolselder in 4 stukken en snijd dan met een koksmes in zo fijn mogelijke plakjes (max. 0,3 cm). Of gebruik eventueel een kaasschaaf of dunschiller.