Wrap met falafel, baba ganoush, getakaas, sla en rode kool

40 MIN
2 personen
Wrap met falafel, baba ganoush, getakaas, sla en rode kool

Chef Caroline: "Gezonde fastood? Yes please! Deze wraps met smaakvolle falafelballetjes van het Belgische Greenway staan in geen tijd op tafel, zitten boordevol groenten en vallen ongetwijfeld in de smaak bij jong en oud."

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g rode kool, gesneden
  • 10 g munt
  • 1 little gem
  • 50 g getakaas
  • 8 falafelballetjes, met spinazie
  • 4 wraps
  • olijfolie
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • scheutje witte wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • snuifje komijnpoeder
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Halveer de aubergine, maak er inkepingen in en schik in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper. Schik met de snijkant naar beneden en voeg de ongepelde knoflook toe aan de schaal. Schuif 25-30 min. in de oven.
  3. Kneed de rode kool met je handen met een snuifje zout zo'n 1 min. Zo wordt de kool zacht en licht verteerbaar. Hak de munt fijn. Meng de rode kool met de munt, een scheutje witte wijnazijn, de suiker en een snuifje zwarte peper.
  4. Maak de blaadjes los van de little gem. Verkruimel de getakaas.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de falafels 6-7 min. rondom aan op middelmatig vuur.
  6. Baba ganoush: haal het vruchtvlees uit de aubergine en plet de knoflook. Prak (of mix met een staafmixer) samen met een flinke scheut olijfolie. Proef en breng op smaak met zout, zwarte peper en komijn (optioneel).
  7. Leg de wraps 2 min. in de oven.
  8. Bestrijk de wraps met baba ganoush en schik per wrap 2 falafels, enkele blaadjes little gem en rode koolsla erop. Strooi wat geta erover, rol dicht en serveer (zie tip). Smakelijk!
  9. TIP: Je kan ook iedereen zijn eigen wraps laten maken. Zet alle ingrediënten in het midden van de tafel en laat iedereen opscheppen naar believen. Lekker gezellig!