Wrap chili con carne

15 MIN
2 personen
Wrap chili con carne

Hoe je supersnelle én lekkere chili con carne klaarmaakt? We tonen je hoe! Dit stoofpotje zet je in slechts 15 minuten op tafel, geserveerd in lekkere wraps, die je zo uit het vuistje kan eten. Letterlijk om je vingers af te likken, smakelijk!

Ingrediënten

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 blik rode bonen
  • 2 kl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 tortilla's
  • 10 g koriander
  • 30 g cheddarkaas
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, een mes en een stoofpot klaar.
  2. Verhit de olijfolie in de stoofpot en voeg het gehakt toe. Roerbak 4 minuten en snij ondertussen de rode paprika in blokjes. Laat de bonen uitlekken.
  3. Voeg de rode paprika, komijn en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) toe. Laat 3 minuten bakken en voeg dan de tomatenblokjes en rode bonen toe. Breng aan de kook en laat nog 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  4. Haal de tortilla's uit de verpakking en warm ze op in de microgolfoven. Hou ze warm onder aluminiumfolie. Pluk ondertussen de blaadjes koriander.
  5. Schep de chili con carne op de wraps. Overstrooi met cheddarkaas en werk af met blaadjes koriander.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 937.97 kcal
Koolhydraten 92.16 g
waarvan suikers 10.9 g
Vet 37.48 g
waarvan verzadigd 14.74 g
Proteïnen 51.42 g
Vezels 8.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin