Wortelstoemp met worst

30 MIN
4 personen
Wortelstoemp met worst

Een favoriet van jong en oud, deze topklassieker: wortelstoemp met braadworst. De rozemarijn geeft het een lekker kruidige afsmaak. Genieten!

Ingrediënten

  • 600 g braadworsten
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 8 wortelen, in stukken
  • 100 ml melk
  • 2 klontjes boter
  • 1 takje rozemarijn, afgeritst
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen en wortelen gaar in gezouten water. Giet af en pureer ze samen door de passe-vite. Laat nadien samen opwarmen en schenk er de melk en een klontje boter bij. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout. Roer goed om.
  2. Bak de braadworsten gaar in boter.
  3. Schep de puree op de borden en werk af met wat rozemarijn. Serveer samen met de worsten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 832.91 kcal
Koolhydraten 57.65 g
waarvan suikers 9.8 g
Vet 46.28 g
waarvan verzadigd 17.94 g
Proteïnen 41.45 g
Vezels 12.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin